Tarot

GOOGLE o Ljubici Zec: Ona je LEGENDA

Google Ljubica Zec
She is a Legend http://www.horoscope-kamenjeljbuica.com
https://plus.google.com Horoscope 137.000.000 05.2012.

Tarot
karte su prastara metoda predviđanja budućih događaja koji se mogu zbiti u pitateljevom životu. Tarot je špil od 78 karata, koji se koristi u mističnim i okultnim proricanjima duhovnih i mentalnih puteva. U Evropu je najvjerovatnije stigao iz Egipta gdje su se koristile slične karte koje također sadržavaju mačeve, štapove, kaleže i novčiće.
Simbolizam tarota ima više razina koje ovise o raznim faktorima kao što su iskustvao tarot majstora i vrsta otvaranja a u konacnici predstavlja kraljevski put ka mudrosti. Špil tarot karata sastoji se od dva dela: velike arkane od 22 karte i male arkane od 56 karata. Često se koristi povezan sa hermetičkom kabalom gdje su karte povezane sa kabalističkim principima. Da bi dobili predviđanje izaberite vrstu otvaranja te kliknite na Promešaj i otvori dugme. Svaka tarot karta ima svoje jedinstveno značenje. Ono može biti pozitivno ili negativno zavisno dali je karta uspravna ili okrenuta. Također ovisi i o drugim kartama koje ju okružuju. Pojedine karte imaju veći naglasak na materijalno dok su druge više usmjerene prema emocionalnom i mističnom.
Zabavite se uz više od 20 vrsta besplatnog tarota - skrolajte niže, odaberite vrstu bacanja tarot karti te pročitajte tumačenje! Za profesionalna tumačenja nazovite naše vrhunske tarot majstore!

Legitimni predstavnici Svesnog kruga Solarnog čovečanstva, uvek su tvrdili da je Kabala autentični depozitar urođenog Okultizma i neophodni komplement da bi se mogle spoznati i tumačiti druge dve velike Hermetičke nauke kao što su Alhemija i Astrologija.

Odavde je i maksima koja je oduvek kazivala: „Ne možeš da budeš Alhemičar ako nisi Kabalist i Astrolog“ i još „Ne možeš da budeš Astrolog, a da nisi Kabalist i Alhemičar“.


Sa pravom je rekao Majstor Samael Aun Weor „Poreklo Kabale gubi se u zastrašujućoj noći svih vekova“, u vremenima kada je univerzum, u kom živimo i razvijamo se, bio ostvaren na osnovu Kabalističkih Mera povezanih sa Brojem, Težinom i Merom, sa kojima je bila stvorena egzistencijalna jednačina ovog Kosmičkog dana ili Mahamvantare.


Večiti Kosmički Zajednički Otac i Mudri Planetarni Kosmokratori, kaže tradicija koja potiče od početka vremena, pevali su slogove Kosmogonične Kabale, čineći da se Kreacija kristalizuje i da se spusti iz Visokih Dimenzija Prostora do Trodimenzionalnog Euklidovog sveta.


Božanske Inteligencije su zabeležile tu kosmičku pojavu i tako je nastala Simbolična Kabala. Ova je takođe bila percipirana od strane Preceptora Čovečanstva, a oni su je objasnili ljudima koji su želeli da spoznaju svoje poreklo, čineći da se na ovaj način rodi Ceremonijalna Kabala, koja je posredstvom Ritualne Kabale ponavljala, milenijum za milenijumom, sakralnu formulu koja sadrži sintezu Magične moći, tako da će oni koji budu uspeli da je dobiju, ponovo biti po obličju svog Tvorca, što bi značilo isto kao i vratiti se polaznoj tački originacije.

Za one, koje zanima Tarot kao duhovno - terapeutska - kreativna disciplina, uvijek insistiram da sami, uz pomoć svoje imaginacije i intuicije pridaju značenja razlicitim arhetipovima, prije nego što pročitaju uobičajena tumačenja. Na taj način, kroz davanje individualnog pečata, određeni arhetip se iz sfera kolektivno nesvjesnog potpunije integrira u osobno nesvjesno, a zatim i u svijest, kao pokretac iscjeljujućih promjena mišljenja i djelovanja.

VELIKA ARKANA:

0 LUDA

- otvorenost, povjerenje, neopterećeni um, sloboda, kreativnost, dijete koje se igra i stvara kroz igru.

LUDA je opce načelo svijesti, koje dozivljavamo kao mistično, ekstatično, neosobno, transcedentno. Prasliku Lude predstavlja Dioniz, orgazmični i neustrašivi bog proljeća, simbol kreativne moći prirode i veselog stvaranja kroz igru. Ovo je odlican simbol za ozivljavanje hrabrosti, spremnosti za avanture i rizike, te predstavlja naše energetsko biće, koje je uvijek cjelovito i zdravo. Ponavljanjem afirmacije ove karte u meditativnom i kontemplativnom stanju, povezujemo se sa tim vitalnim, energetskim jezgrom, sto ce nam posebno koristiti u trenucima, kada se osjecamo umorni, razočarani i sputani vanjskim okolnostima.
Astrološka simbolika: Uran

I ČAROBNJAK / MAG

- komunikacija, fleksibilnost, ucenje, eksperimentiranje, istrazivanje unutrasnjih potencijala.
ČAROBNJAK / MAG predstavlja načelo komunikacije i odražava sliku krilatog Merkura, koji se izražava sa jasnoćom, inspiracijom i dobrim osjećajem za pravo vrijeme i pravu mjeru. Njegova moc poboljšava sposobnosti mentalnog predstavljanja, kao i simboličkog razumijevanja stvari i pojava. Afirmaciju Čarobnjaka koristimo kada želimo usavršiti i transformirati svoje mentalne sposobnosti u svakodnevnom življenju, kao i onda kada smo u komunikaciji sputani i nesigurni, te se želimo osloboditi. Astrološka simbolika: Merkur

II VELIKA SVEĆENICA

- intuicija, unutrašnja ravnoteža, duša, iskustvo, vise ja, neovisnost, samospoznaja.
VELIKA SVEĆENICA je u različitim kulturama predstavljena na razlicite nacine: u egipatskoj mitologiji je Izida, '' velika čarobnica '' i boginja intuicije. U istočnjackoj mitologiji je Kuan Yin, boginja samilosti, itd. U mitološkom smislu ona predstavlja putovanje kući ili povratak samome sebi, kao i povratak u unutrasnju oazu, unutrasnji rascvjetani vrt. To je odlican simbol za poticanje vjere u samoga sebe, neovisnosti i povjerenja u vlastitu intuiciju.
Astrološka simbolika: Mjesec

III CARICA

- ljepota, ljubav, obilje, unutrasnje i vanjsko bogatstvo, veza izmedju duha i materije.
CARICA je simbol sposobnosti primanja i davanja ljubavi. Grci su taj simbol zvali Demetra - majka Zemlja, dok su je negdje izjednačavali i sa Venerom, boginjom ljubavi, ljepote i kreativnosti. U jungovskoj psihologiji Carica je anima, čovjekova ženstvena priroda. Predstavlja načelo boginje i energije jin. Caricu kao simbol u meditaciji i njezinu afirmaciju upotrebljavamo onda, kada zelimo povećati, ali i uravnotežiti svoju sposobnost davanja i primanja ljubavi. Posebno se preporučuje onim ženama, koje se u svojim vezama previše žrtvuju za svoje partnere, zaboravljajući na vlastite emotivne potrebe. Njima Caricin simbol moze povratiti načelo zdravog samopostovanja, koje će onda biti sposobne integrirati u svoje partnerske odnose, na način da će ih njihovi partneri postovati toćno u onoj mjeri, koliko one budu postovale same sebe ! Astrološka simbolika: Venera

IV CAR

- pronalazač, upravitelj, inicijator, vođa, autoritet, snaga volje.
CAR predstavlja opće načelo moći. On je pionir, vodja, graditelj, vizionar. Simboliziran je astroloskim znakom Ovna, a jungovska psihologija o tom simbolu govori kao o animusu ili muskoj energiji. Simbol i njegova afirmacija pogodni su za sve one, koji sa teškocom uspostavljaju granice vlastitog integriteta, kao i za one, koji nisu svjesni nikakvih realnih ogranicenja. Takodjer je simbol pogodan za osobno i poslovno blagostanje.
Astrološka simbolika: horoskopski znak Ovna

V SVEĆENIK

- duhovni majstor, ucitelj, savjetnik, posvećenik. Put unutrašnje transformacije, praktična duhovnost.
SVECENIK predstavlja opće načelo učenja i podučavanja. To je muška figura, predstavljena Ozirisom, egipatskim bogom mudrosti. Svećenik predstavlja onaj dio nasega bića, koji zna kako prenesti svetost iz unutrasnjeg u vanjski svijet. Simboliziran je astroloskim znakom Bika, koji nas nagoni da ostvarimo svoje ideje i damo im konkretan oblik u materiji. Simbol i njegova afirmacija pogodni su za one, koji žele okrijepiti vjeru u svoje kreativne sposobnosti, kao i povećati svoju sposobnost učenja i podučavanja.
Astrološka simbolika: horoskopski znak Bika

VI LJUBAVNICI

- sjedinjenje suprotnosti kroz ljubav, osvjesćivanje kroz odnose, bliznji kao nase ogledalo, privlačnost, prijateljstvo, ali i moguce suparnistvo.
LJUBAVNICI predstavljaju opce nacelo sposobnosti udruzivanja i suradnje. Astrologija povezuje taj arhetip sa znakom Blizanaca. Ljubavnici nas uce da dubok odnos, bez obzira da li je ljubavni, prijateljski ili obiteljski - za svoju uspjesnost treba djetinju radoznalost i zaigranost, vjernost i predanost, kao i vrijeme, koje svaki sudionik odnosa mora imati samo za sebe, u smislu postivanja tudje slobode i integriteta.
Astrološka simbolika: horoskopski znak Blizanaca

VII KOLA / KOČIJA

- promjena, samoposmatranje, novi početak, donošenje odluke, duhovni put, dom, potraga za korjenima.
KOLA / KOCIJA predstavlja opće načelo uzroka i posljedice. Ona pokazuje ustrajnost promjene, te nas opominje da je svaka promjena prilika za ostvarivanje novih ciljeva i mogućnosti za rast i širenje unutrašnje prirode. To je najbolji simbol za ostvarivanje željenih promjena u našem zivotu, pogotovo ako su u pitanju promjene mjesta boravka, kao i promjene u poslovnom životu.
Astrološka simbolika: horoskopski znak Raka

VIII PRAVDA / RAVNOTEŽA

- centriranost, pravednost, moral, izjednačavanje suprotnosti, pristajanje na kompromise.
PRAVDA / RAVNOTEZA je arhetip, koji u egipatskoj mitologiji predstavlja Maat - boginju zakona, istine i pravde. Astrološki je Pravda simbolizirana znakom Vage, te podupire naš trud da u svoj život vratimo jednostavnost, jasnoću i ravnotežu. Kroz afirmaciju simbola ove karte u meditaciji rješavamo se velova iluzije, te pobjedjujemo razočarenje, prevare i samoprevare.
Astrološka simbolika: horoskopski znak Vage

IX PUSTINJAK

- dovršenost, plodnost, traženje savršenstva, žetva, ispunjenje u vlastitoj nutrini, posvećeni rad, uživanje u malim stvarima.
PUSTINJAK predstavlja opće načelo završetka, kontemplacije i unutrašnjeg pogleda. To je arhetip mudraca, koji transcendira svoja iskustva u duhovne spoznaje, kao nosač svjetiljke i mudri vodič, koji se oslanja na dragocjeno unutrasnje znanje, da bi pomogao svojim bližnjima proći kroz životna iskušenja. U astrologiji je simboliziran znakom Djevice, a u grčkoj mitologiji Kerberom, troglavim psom čuvarom i stražarom podzemnih svijetova. Njegovu afirmaciju koristimo kada želimo dovršiti nezavršene procese iz prošlosti, te onda kada želimo stupiti u kontakt sa mudrim unutrašnjim vodičem.
Astrološka simbolika: horoskopski znak Djevice

X KOTAČ SREĆE

- neočekivana sreća, nove, povoljne prilike za razvoj i samoostvarenje, povećana kreativnost, nagrade za prošli trud, veliki prodor, vrijeme obilja.
KOTAČ SREĆE je opće načelo obilja, širenja i cvjetanja - u astrologiji mu odgovara Jupiter, planet sreće i povoljnih prilika. Obično nagovjestava okretanje našeg života u sretnijem, pozitivnijem smjeru, pa njegov simbol i afirmaciju koristimo onda, kada želimo da se različite okolnosti u našem životu preokrenu na bolje, kao i onda kada želimo rasti i širiti se u punom opsegu svojih potencijala.
Astrološka simbolika: Jupiter

XI SNAGA / SJAJ

- strast, integracija animalnih sila, prevladavanje starih strahova, žudnja za ispunjenjem na svim planovima zivljenja, velika vitalnost, ali i opasnost od pretjerivanja.
SNAGA / SJAJ predstavlja univerzalni arhetip ljepote, koja je savladala unutrašnju zvijer - poput astroloskog znaka Lava i mi uz pomoc svojih talenata i darova vladamo tamnim silama, koje borave u dubinama naseg bića. Ovaj simbol nam pomaže u situacijama, kada želimo u punom sjaju afirmirati svoju kreativnost, te osvijestiti i integrirati svoje urođene darove i moci. Kada ovladamo unutrašnjim zvijerima, te ih udomaćimo i pripitomimo, stjecemo čvrstu vjeru u svoje kreativne sposobnosti.
Astrološka simbolika: horoskopski znak Lava

XII OBJEŠENI

- otpuštanje, izmirenje sa sudbinom, prepuštanje višoj volji, promjena ustaljenih obrazaca ponašanja, oproštaj sebi i drugima.
OBJEŠENI je simbol buđenja i prepoznavanja svih negativnih mentalnih i emotivnih obrazaca, koji koče naš rast. On razara takve obrasce, da bi nas pripremio za konačnu, dubinsku preobrazbu našeg iskonskog bića. Sve što nas veže i blokira nas razvoj u potpuniju osobnost, mora biti prekinuto i dezintegrirano u nasoj svijesti. Te promjene mogu biti uznemirujuce i bolne, ali su neophodne za naš konačni, budući preporod.
Astrološka simbolika: Neptun

XIII SMRT

- transformacija, duboka unutrašnja, ali i vanjska preobrazba, potaknuta neophodnosću promjene. Oslobađanje od starih, problematičnih situacija i ljudi, uklanjanje štetnih navika.
SMRT predstavlja opće načelo odmaka, odvajanja i otpuštanja. Tek kada se odmaknemo i iz svoga života otpustimo sve stare oblike, sposobni smo kreirati prostor za novo. U astroloskom smislu, ovim simbolom vlada znak Škorpiona, koji predstavlja nase sposobnosti za dubinsku preobrazbu i regeneraciju citavog našeg bića. Kada želimo otpustiti stare identitete i ego maske iz svog života, koristimo afirmaciju ove karte u meditaciji i kontemplaciji.
Astrološka simbolika: horoskopski znak Škorpiona

XIV UMJETNOST / UMJERENOST

- kvantni skok, velika odlučnost da se preobrazi unutrašnja stvarnost, vjera i povjerenje u univerzum, djelatna moć uma, mašta i kreativnost.
UMJETNOST / UMJERENOST je simbol naše sposobnosti sinteze i sinergije. Da bi bili umjetnici u življenju vlastitog života, moramo umiriti prividne paradokse i polarnosti unutar našeg bića. Ovo je simbol astrološkog znaka Strijelca, koji nas podsjeća da kroz svoje vizije i snove u potpunosti možemo izraziti umjetnost svoga življenja. Afirmacija ovog simbola u meditaciji pomaže da se proces vlastitog življenja doživi kao umireni i uravnoteženi oblik umjetnosti.
Astrološka simbolika: horoskopski znak Strijelca

XV VRAG

- putenost, individualnost, ali i otpadništvo, iskušenja, vitalnost, potreba da se sa humorom pogleda na sebe i vlastiti život.
VRAG predstavlja opće nacelo stabilnog, sigurnog veselja. U grčkoj mitologiji to je bio Pan, pola covjek, pola koza - bog senzualnosti i životne radosti. U egipatskoj mitologiji to je Ra - suncani bog, simbol životne sile i energije. U srednjem vijeku su kultevi posveceni Panu bili snazno zatirani i potiskivani, pa je tako nastao krsćanski arhetip vraga, kao negativna projekcija čovjekovih potisnutih nagona. Afirmaciju ovog simbola koristimo onda, kada zelimo svoje teškoce sagledati sa smijesnog i realisticnog vidika, te na taj nacin dobijamo potrebnu pozitivnu snagu za rjesavanje svojih zivotnih problema - '' Vrag nikad nije onako crn, kao sto izgleda na prvi pogled ! ''
Astrološka simbolika: horoskopski znak Jarca

XVI KULA

- iscjeljenje, duboka samoobnova, uspostavljanje integriteta, napustanje lažne sigurnosti, borba za vlastitu afirmaciju.
KULA je simbol opceg zdravlja, obnove i regeneracije. Takodjer je simbol promjena, koje su potrebne da bismo odbacili lazne vidike naseg bica. Istočnjacki simbol zmaja, koji riga vatru, predstavlja duhovni simbol komplementaran arhetipu Kule, a koji od nas zahtjeva da preoblikujemo stare obrasce, u kojima je zarobljena naša osobnost. Ovaj simbol, kao i afirmaciju najbolje je koristiti u procesima, koji su povezani sa iscjeljivanjem i regeneracijom naseg fizickog tijela, ali i naše psihe.
Astrološka simbolika: Mars

XVII ZVIJEZDA

- nova inspiracija, jasne vizije, povjerenje u vlastite sposobnosti, veza sa univerzalnom inteligencijom.
ZVIJEZDA predstavlja opće načelo samopoštovanja i povjerenja. Duboko povjerenje u sebe i čistocu svojih motiva omogućuje nam isijavanje cjelokupne energije i izraznosti, koju posjedujemo unutar naseg bica. Astrološki ovaj simbol odgovara znaku Vodenjaka. Afirmacija ovog simbola koristi se onda kad zelimo osnažiti svoju samosvijest i povjerenje u vlastite snage.
Astrološka simbolika: horoskopski znak Vodenjaka

XVIII MJESEC

- iluzije, prividi, suocavanje sa podsvijesću, potreba za mobilizacijom duševnih snaga, izolacija, očajavanje, ali i nada. MJESEC predstavlja opće načelo izbora i jednostavnosti, kao i opće načelo ženskosti. Bitno je da u svom izražavanju budemo otvoreni, nepatvoreni, bez glume i manipulacije u odnosima sa okolinom. Astrološki, simbol predstavlja znak Riba, koje odražavaju emotivnu dubinu i predanost razvoju i duhovnoj preobrazbi. Afirmacija ovog simbola otvara duh, nježno razobličuje iluzije i pomaže nam da donesemo prave odluke, koje su u skladu sa našom unutrašnjom prirodom.
Astrološka simbolika: horoskopski znak Riba

XIX SUNCE

- visoka svijest, znanje, duhovnost, puna realizacija svih potencijala kroz kreativnost, roditeljstvo ili ispunjen ljubavni odnos.
SUNCE predstavlja opće načelo timskog rada, sudjelovanja i partnerstva. Simbolizira unutrasnji ples integriranih energija, koji je garancija neograničene kreativnosti. Uz pomoć ovog simbola, nepogrešivo ćemo znati prepoznati one ljude koji nas potiču na rast, a izbjeći ćemo one, koji nas sputavaju u našoj samorealizaciji.
Astrološka simbolika: Sunce

XX SUD / VIJEK

- velika sposobnost prosudbe, otvorenost, kritička samoprovjera, viša perspektiva, odabir pravog smjera.
SUD / VIJEK predstavlja nacelo dobre prosudbe, koju upotrebljavamo u donošenju osobnih i poslovnih odluka. Ovaj simbol, kao i afirmaciju koristimo onda, kada želimo dobiti široki, objektivan uvid na različite situacije u nasem životu, te onda kada uz pomoć tog uvida moramo donijeti važne odluke.
Astrološka simbolika: Saturn

XXI UNIVERZUM / SVEMIR

- oslobađanje od materijalnih okova, dovršenje velikog posla, unutrašnje sjedinjenje, svi projekti i nadanja nalaze se sad u skladu s vremenom.
UNIVERZUM / SVEMIR je opće nacelo individuacije, potpunosti i cjelovitosti. Istočnjacki ekvivalent toga arhetipa je plešuci Siva. Ovaj simbol nam pomaze u razvijanju naseg osjećaja za cjelovitost, kao i sposobnosti da se nesputano izrazimo u vanjskom svijetu, donoseći sa sobom znanje iz drugacijih dimenzija, koja smo spoznali na svom unutrašnjem putovanju, kroz duboke svijetove vlastitog bića.
Astrološka simbolika: Pluton