ISPOVEST RODITELJA STRADALOG HEROJA "Naš sin je izgubio život spasavajući druge, a mi već godinu dana ne znamo KO JE KRIV"

ISPOVEST RODITELJA STRADALOG HEROJA "Naš sin je izgubio život spasavajući druge, a mi već godinu dana ne znamo KO JE KRIV"

Moj sin Nikola je izgubio život spasavajući druge, a supruga Snežana i ja godinu dana od nesreće, ne znamo ko je kriv za to jer Osnovno tužilaštvo u Velikoj Plani u istrazi još nije saslušalo ni svedoke, a kamoli utvrdilo čija je odgovornost za smrt našeg jedinca - kaže u ispovesti za “Blic” Dragan Radovanović iz Ražnja.
Foto: RAS SrbijaDragan i Snežana sa slikom stradalog sina
Draganov sin jedinac Nikola, imao je 22 godine i bio je samo nekoliko meseci u braku, kada je preminuo 18. decembra 2016. godine od povreda zadobijenih u saobraćajnoj nesreći na autoputu Beograd - Niš kod petlje Velika Plana.
Nikola je bio radnik “Srbija autoputa”, bio je vozač kamiona i sa dvojicom kolega vraćao se iz Beograda, gde su odvezli asfalt.
Video je saobraćajnu nesreću na putu, stao je da pomogne povređenim ljudima, i to ga je koštalo života.
- Nikola je prvi video prevrnuti automobil, “seat cordoba”, i na zaustavljenim kamionima uključili su rotaciona svetla i javio ostalim kolegama da stanu i ukažu pomoć. I on, kao i kolege na sebi su imali narandažste, fluoroscentne prsluke. Dok su oni gurali taj automobil, na njih je naletelo “fiat bravo”, kragujevačke registracije i dvojici kolega mog sina naneo teške povrede, a mom sinu smrtonosne. Čovek koga su oni spasavali uspeo je da im samo dovikne: "pazite ide auto na vas". Dva i po sata posle nesreće moj sin je preminuo u palanačkoj bolnici - priča unesrećeni otac.